Kapikorda Baterie

400 L

Kapikorda Baterie

Transport ne gjithe Shqiperine

  • 200 Lek ne Tirane
  • 300 Lek Jashte Tiranes

 

Guaranteed Safe Checkout

Kapikorda baterie Ngjyre Flori

Kapikorda baterie, ose thjesht kapikorda, është një pajisje e përdorur për të lidhur dy bateri në një mënyrë që të mund të transferohet energji elektrike nga njëra bateri në tjetrën. Kjo është e dobishme në situata kur një makinë nuk mund të startohet për shkak të një baterie të zbatuar ose të dobët.

Kapikordat janë zakonisht kabllonjës të ndryshueshëm që mund të lidhin dy bateri në mënyrë të drejtpërdrejtë. Njëra anë e kapikordës lidhet me baterinë e një automjeti të funksional, ndërsa ana tjetër lidhet me baterinë e një automjeti që ka nevojë për të rinovuar energjinë e saj.

Ka disa lloje të ndryshme të kapikordave, duke përfshirë kapikorda me kablla të mëdha të izoluara për siguri të shtuar, si dhe kapikorda me funksione shtesë të sigurisë për të shmangur shkarkimin e padëshiruar të energjisë elektrike gjatë lidhjes së baterive.

Për të përdorur një kapikord, është e rëndësishme të keni një kuptim të plotë të udhëzimeve të sigurisë dhe të ndiqni hapat e duhura për të siguruar një lidhje të sigurt dhe të suksesshme midis dy baterive. Nëse nuk jeni i sigurt se si ta përdorni një kapikord, është gjithmonë më mirë të kërkoni ndihmë nga një teknik i përvojë ose një shërbim të ndihmës rrugore.