Alkol Frenash

Alkool Frenash per cdo model makine!

Alkol Frenash
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Alkol Frenash, ose “frenat e alkoolit”, janë një teknologji e përdorur në disa automjete për të rritur sigurinë gjatë frenimit në kushte të rrezikshme. Këto janë disa pikat kyçe për të kuptuar më shumë:

  1. Funksioni i Alkolit Frenash: Këto sisteme përdorin një lëng special që përmban alkool për të parandaluar akumulimin e akullit në sipërfaqen e frenave gjatë kushteve të ftohta.
  2. Ulja e Distanca Frenimi: Alkoli në frenat zvogëlon mundësinë që pllakat e frenit të fiksen në rrugën e automjetit, duke ulur kohën e ndaljes dhe distancën e nevojshme për frenim.
  3. Përdorimi në Kushte të Ftohta dhe Akullt: Këto sisteme janë shumë të dobishme në kushte të ftohta dhe akullt, ku rreziku i akumulimit të akullit në frenat është më i lartë.
  4. Efikasiteti dhe Siguria: Përdorimi i alkoolit në frenat ndihmon në rritjen e sigurisë duke reduktuar rrezikun e humbjes së kontrollit në rrugët akulltare dhe të reshura.
  5. Mirëmbajtja dhe Kostot: Sistemet e alkolit frenash kërkojnë mirëmbajtje të rregullt për të siguruar funksionimin e tyre të drejtë. Kostot e tyre mund të jenë më të larta sesa frenat tradicionale, por përfitimet në siguri mund të jenë të vlefshme.

Përdorimi i alkolit frenash mund të jetë një zgjedhje e mirë për pronarët e automjeteve që jetojnë në zona me klime të ftohta dhe akulltare, duke ofruar një shtesë të rëndësishme në sigurinë e udhëtimit.