Antifrize

Antifrize per cdo model makine!

Antifrize
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Antifriza është një lëng special që shtohet në sistemin e ftohjes të makinës për të parandaluar akumulimin e akullit dhe korrozionin. Këtu janë disa informacione të rëndësishme rreth tij:

  1. Funksioni i Antifrizes: Antifriza përmban një përbërës kryesor që quhet etilen glikol, i cili ndihmon në mbajtjen e ujit të ngadhënjosur dhe në parandalimin e akumulimit të akullit në sistemin e ftohjes. Përveç kësaj, antifriza ndihmon edhe në mbrojtjen e pjesëve të sistemit të ftohjes nga korrozioni.
  2. Përdorimi i Antifrizes: Antifriza shtohet në rezervuarin e sistemit të ftohjes në një përzierje të caktuar me ujë të pastër. Kjo përzierje i siguron motorit një gamë të gjerë temperaturash operative, duke përfshirë edhe temperaturat ekstreme të ftohta.
  3. Kontrolli dhe Zëvendësimi i Antifrizes: Është e rëndësishme të kontrolloni nivelin e antifrizes në sistemin e ftohjes dhe ta zëvendësoni atë në kohën e duhur sipas udhëzimeve të prodhuesit të automjetit.
  4. Tiparet e Antifrizes: Antifriza është e disponueshme në disa ngjyra dhe formulacione. Disa prej tyre janë koncentrate dhe duhet të zëvendësohen me ujë përpara se të shtohen në sistemin e ftohjes.
  5. Kujdesi për Ambientin: Pas ndërrimit të antifrizes, sigurohuni që të riciklohet ose të hiqet në mënyrë të sigurt sipas rregullave të mbrojtjes së ambientit.

Në përgjithësi, antifriza është një pjesë e rëndësishme e mirëmbajtjes së automjetit, duke siguruar që sistemi i ftohjes të funksionojë si duhet në kushte të ndryshme temperaturash.