Kapak Radiatori

550 L

Kapak Radiatori

Transport ne gjithe Shqiperine

  • 200 Lek ne Tirane
  • 300 Lek Jashte Tiranes

 

Guaranteed Safe Checkout

Kapaku i radiotorit është një pjesë shumë e rëndësishme e sistemit të ftohjes në një makinë. Kjo pjesë përdoret për të mbrojtur radiotorin dhe të rregullojë temperaturën e motorit duke lejuar flluskat të marrin vendin e tyre të rregullt nëpër sistemin e ftohjes.

Përveç funksionit themelor të mbrojtjes së radiotorit, kapaku i radiotorit është një pjesë e ndërlidhur me termostatën, që rregullon temperaturën e ftohjes së motorit duke hapur dhe mbyllur flluskat e ujit sipas nevojës.

Kapakët e radiotorit zakonisht janë të dizajnuar për të përmbajtur presion të lartë, duke ndihmuar në rritjen e temperaturës së ujit përtej pikës së vrimës së kripës së ujit, duke e bërë kështu atë të qëndrojë e ngrohtë pa përzierjen e tij.

Kapaku i radiotorit ndihmon gjithashtu në ruajtjen e sistemit të ftohjes nga humnerat ose humnerat e fryra, duke krijuar një mbrojtje të sigurt kundër dëmtimit të sistemit të ftohjes për shkak të presionit të lartë. Kjo pjesë gjithashtu mund të ketë një ventil për të lejuar qarkullimin e ajrit në rast të presionit të lartë.